Stretch linnen

Deze stretch linnen is voor 48% gemaakt van katoen, 25% van linnen, 24% viscose en 3% elastaan. Hiermee is het een combinatie van natuurlijke vezels, synthetische vezels, en natuurlijke kunstvezels.

Deze stof voelt lekker zacht aan, is stevig en toch soepel, en heeft een goede rek. De structuur ziet er ruw uit, waardoor het natuurlijke karakter van de katoen- en linnenvezels geaccentueerd wordt.

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Wasvoorschrift viscose tricot

Door de verschillende soorten vezels is het het beste om deze stof op maximaal 40° op een delicaat (wol/zijde) programma te wassen. Droog hem niet in de droogtrommel, maar hang hem te drogen. Strijk het kledingstuk binnenstebuiten op warme temperatuur.

Leave a Reply