Maison Autrique

De afgelopen 10 jaar heb ik veel kleding gemaakt, maar eigenlijk nooit veel foto’s gemaakt. Toen ik in de lente van 2014 stage liep in Maison Autrique, een huis te Schaarbeek ontworpen door Victor Horta in 1893, begon het wel wat te kriebelen. De Art-nouveau heeft mij al sinds kind erg geïnspireerd, dus de kans om in één van Horta’s huizen een fotoshoot te kunnen doen laat je niet aan je voorbij gaan! Gelukkig had ik te gekke stagebegeleidsters die dit van harte steunden, én studeerde ik samen met een fotografe, Vanessa Segers. Met een kleine selectie kleren zijn we aan de slag gegaan… 

Het eerste jasje dat ik in Brussel maakte. 

Als ik in de zomer was getrouwd had ik deze denk ik aangedaan. Deze jas heb ik rond dezelfde tijd als de roze jas gebreid, namelijk toen ik net naar Brussel was verhuisd. Ik zie de invloed van mijn studie Kunsgeschiedenis er wel in. Deze heb ik gebreid met een gemengd garen van 53% katoen en 47% linnen, en gevoerd met 2 lage heel zacht, gebroken wit, ligt glanzende katoen. 

Dit jurkje heb ik voor mijn zus gemaakt voor een bruiloft. Gemaakt van twee lagen gele chiffon, met een apart glanzend, geel, opengewerkt stofje dat ik in Chien Vert vond. Het riempje heb ik zelf samengesteld van een oranje stofje en gouden lintje.

Deze jurk heb ik voor mijn moeder gemaakt toen mijn oudste zus ging trouwen. De stof hebben we met een kennis uit de V.S. laten komen en is gemaakt van 100% zijde.

Deze jas heb ik met de hand gebreid met 100% wol, en gevoerd met een tussenlaag van katoen, en een laag van 100% zijde. Zomaar gemaakt, maar ongeveer 10 jaar later op mijn eigen koude, natte trouwdag gedragen. Deze jas is ongelooflijk zacht, warm en dik, en toch voel je je er zeer elegant en slank in.

Simple but effective

Deze jurk heb ik op mijn 15e gemaakt voor een vriendinnetje. Ze heeft hem samen met mij ontworpen voor het school gala, en we zijn samen stof gaan kopen op de markt in Maastricht. Ik heb nooit foto’s kunnen maken van de achterkant, omdat zij zo klein was dat hij op geen enkele pop past. Aan de achterkant zit een kleine vetersluiting met grijs satijnlint. 

Leave a Reply