Viscose tricot

Viscose wordt gemaakt door hout- of katoencellulose chemisch te bewerken, waarna de verkregen oplossing wordt gesponnen tot garen. Het behoort hiermee tot de natuurlijke kunstvezels. Zoals de naam al aangeeft wordt het viscosegaren gebreid, waardoor de stof rekbaar wordt. In dit geval wordt er ook elastaan (8%) aan toegevoegd, waardoor de stof zijn vorm beter behoudt.

Viscose tricot is een zachte, relatief zware maar dunne stof, en valt daardoor heel soepel, en is erg comfortabel om te dragen. Viscose is erg absorberend en daardoor makkelijk te verven, met als resultaat stralende, diepe kleuren met een lichte glans.

Oekotex

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Viscose is een vrij delicate stof, maar toch makkelijk te onderhouden. Je kunt het in de wasmachine op maximaal 40° wassen op een delicaat (wol/zijde) wasprogramma, eventueel in een waszakje. Droog het niet in de droogtrommel, maar leg het te drogen. Als dit niet gaat kun je het ook hangend drogen. Strijk het kledingstuk altijd binnenstebuiten en eventueel als het nog enigszins vochtig is.

Laat een reactie achter