Semi-fit

Als je moeite hebt met het vinden van kleding die je goed past, is het op maat laten maken de beste optie. Als je een model kiest dat los zit, of aansluitend zit en gemaakt is van rekbare stof, raad ik de semi-fit aan. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is mij je buste-, taille- en heupomtrek, en je lichaamslengte door te geven. Je kunt deze maten zelf nemen, maar zeker voor de busteomtrek is het makkelijker om hulp te vragen van iemand.

Busteomtrek

Ga zo natuurlijk mogelijk rechtop staan en meet de busteomtrek op het breedste punt. Let er hierbij op dat het meetlint over je schouderbladen loopt en niet eronder.

Tailleomtrek

Het meten van de tailleomtrek gebeurd op het smalste gedeelte van je bovenlichaam. Als je niet zeker weet waar dit precies is, kun je een elastiek om je middel binden, en even voorover buigen en weer recht gaan staan. De elastiek springt vanzelf naar het smalste punt; je taille.

Heupomtrek

Deze maat wordt gemeten op het breedste punt van je achterwerk. Meet dus niet ter hoogte van je heupbot, maar echt de omvang van het zitvlak.