Stoffen

De stof bepaalt hoe het model valt en er uiteindelijk uitziet. Zo kan één model er heel anders uitzien in een soepelvallende stofsoort zoals viscose voile, als in een stevigere stofsoort zoals linnen. Ik ontwerp elk model met een specifieke stofsoort in gedachte, en heb een voorkeur voor effen stoffen gemaakt van natuurlijke vezels. De keuze is echter aan jou of je je aan de "originele" stof wilt houden, of liever een alternatief kiest. Zo kun je heel gemakkelijk met één enkel model veel verschillende kledingstukken realiseren.

De stoffen in de webshop zijn maar beperkt beschikbaar, omdat ik ze niet in grote hoeveelheden inkoop. De bedoeling is namelijk een grote verscheidenheid aan kledingstukken te creëeren, en de keuzevrijheid zo groot mogelijk te maken

Oekotex en GOTS

Het kiezen voor lokaal en handgemaakte kleding is al een stap in de goede richting als het op milieubewust consumeren aankomt. De stofproductie is echter een belangrijk onderdeel van de productieketen, en kan voor veel uitstoot en schade zorgen. Doe jezelf en het milieu daarom een plezier, en kies voor Oekotex© of GOTS© stoffen. Met deze keurmerken weet je zeker dat er geen schadelijke producten zijn gebruikt, dat de uitstoot van fabrieken zoveel mogelijk beperkt wordt, en dat arbeiders in een veilige omgeving kunnen werken.