Modal tricot

Modal wordt gemaakt door cellulose uit beukenhout chemisch te bewerken, waarna de verkregen oplossing wordt gesponnen tot garen. Het behoort hiermee tot de natuurlijke kunstvezels. Zoals de naam al aangeeft wordt het modalgaren gebreid, waardoor de stof rekbaar wordt. In dit geval wordt er ook elastaan (5%) aan toegevoegd, waardoor de stof zijn vorm beter behoudt.

Modal tricot is zacht, ademend, rekbaar en relatief zwaar, waardoor het soepel valt en erg comfortabel om te dragen is. Het heeft een lange levensduur, is absorberend en droogt snel, en kreukt niet snel.

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Wasvoorschrift modal tricot blossom

Deze modal tricot is iets delicater dan andere doordat hij bedrukt is. Je kunt hem het beste op maximaal 30° op een delicaat (wol/zijde) programma wassen. De stof mag niet in de droogtrommel. Strijken zal niet snel nodig zijn, maar als je het kledingstuk strijkt, doe het dan binnenstebuiten en op lage temperatuur.

Leave a Reply