Maten

Confectiemaat

De confectiemaat geeft over het algemeen voldoende zekerheid voor een goede pasvorm voor kleding van stretchstof en modellen die niet aansluitend of strak zitten. Aan de hand van de matentabel hieronder kun je de juiste confectiemaat kiezen.

 Als aanvulling op de standaard confectiemaat bied ik een extra lengtemaat aan:

Stuur mij een berichtje als je hier gebruik van wilt maken.

[table id=1 /]

Semi-fit

Als je over het algemeen moeilijk kleding kunt vinden die je goed past, of een model kiest dat strak of aansluitend zit, raad ik de Semi-fit aan. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is mij je buste-, taille- en heupomtrek en je lichaamslengte door te geven. Je kunt deze maten zelf nemen, maar zeker voor de busteomtrek is het makkelijker om hulp te vragen van iemand. De meerprijs bedraagt €10,-

Busteomtrek

Ga zo natuurlijk mogelijk rechtop staan en meet de busteomtrek op het breedste punt. Let er hierbij op dat het meetlint over je schouderbladen loopt en niet eronder.

Tailleomtrek

Het meten van de tailleomtrek gebeurd op het smalste gedeelte van je bovenlichaam. Als je niet zeker weet waar dit precies is, kun je een elastiek om je middel binden, en even voorover buigen en weer recht gaan staan. De elastiek springt vanzelf naar het smalste punt; je taille.

Heupomtrek

Deze maat wordt gemeten op het breedste punt van je achterwerk. Meet dus niet ter hoogte van je heupbot, maar echt de omvang van het zitvlak.

perfect-fit

Als je voor een aansluitend model uit niet-rekbare stof kiest, raad ik de perfect-fit aan. Ik zal om te beginnen je maten nemen, en deze vervolgens gebruiken om een eerste versie van het model in een dunne katoen te maken (een mousseline). In één of meer passessies pas ik de mousseline aan tot het perfect past. Als dit klaar is, pas ik het patroon aan de hand van deze mousseline aan. Tenslotte maak ik het gekozen model met dit patroon, zodat je een kledingstuk krijgt dat perfect past.

In de meeste gevallen kan ik de genomen maten en de mousseline gebruiken voor andere modellen. Als je nog een kledingstuk bestelt, en je gewicht niet veranderd is sinds het nemen van de maten, hoef ik in de meeste gevallen deze stappen niet meer te herhalen.

De meerprijs voor de perfect-fit bedraagt €70,-