Linnen-viscose

Deze stof is voor 55% gemaakt van linnen en 45% van viscose. Linnen wordt gemaakt van vlas, een plant die heel goed groeit in onze lage landen, en waarvan alles wordt gebruikt. De bewerking van de plant gebeurd bijna geheel op basis van zon, regen en wind. Hierdoor is het een natuurlijk vezel die zeer mileuvriendelijk is. Viscose wordt gemaakt door hout- of katoencellulose chemisch te bewerken, waarna de verkregen oplossing wordt gesponnen tot garen.

Deze combinatiestof voelt lekker stevig, en toch soepel aan. De structuur is een beetje ruw, maar de stof zelf voelt toch zacht aan. Door de toevoeging van viscose kreukt het een stuk minder dan pure linnen. Het is een robuuste stof die ademt, niet pluist en ideaal is voor de wat warmere maanden. De vijf kleuren zijn allemaal gemêleerd, waardoor het natuurlijke karakter van de stof wordt geaccentueerd.

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Wasvoorschrift linnen-viscose

Deze combinatiestof is makkelijk in onderhoud. Was hem op maximaal 40° op een normaal programma, maar droog hem niet in de droogtrommel. Hang hem het liefst al in vorm en glad getrokken op om te drogen, zo wordt het strijken makkelijker. Je kunt het kledingstuk op hete temperatuur strijken, en dit het liefst als het nog iets vochtig is.

Leave a Reply