Katoen tricot

Deze katoen tricot bestaat uit 94% katoen en 6% elastomeer. Katoenvezels zijn afkomstig van de katoenplant. De vezels worden gesponnen tot garen, waarna deze in dit geval gebreid worden. Dit zorgt ervoor dat de stof rekbaar is.

Katoen tricot is stevig, ademend, rekbaar, en zacht, en daardoor erg comfortabel om te dragen. De stof wordt daarom ook vaak gebruikt voor sport- en vrijetijdskledij. Door de toevoeging van elastomeer is de stof zeer vormvast.

Oekotex

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Wasvoorschrift katoen tricot

Katoen tricot is makkelijk in onderhoud. Je kunt het op maximaal 40° op een normaal programma wassen, en het mag in de droogtrommel.

1 reactie op “Katoen tricot”

  1. Dag Lea
    Ik ben de mama van Marieke Van de Merlen . Vermits ze net thuis kwam en vol lof sprak over het maken van duurzame kledij heb ik direct het initiatief genomen om je te berichten. Ben namelijk een paar jaar op zoek naar een eenvoudige, niet getailleerde zwarte lange overgooier. Het materiaal zou liefst een zeer natuurlijke vezel moeten zijn zoals katoen want ik transpireer makkelijk.
    Ik ben gewoon om alles vrij ruim te dragen dus kledij mag losjes rond mijn lijf zitten( mag echter niet zakkerig zijn)
    Marieke had me geadviseerd om te kijken naar de patronen waar je voornamelijk mee werkt maar ik kies liever voor een recht model. Ik draag een kleedje ook nooit met een band of riem dus hekel als de taille geaccentueerd wordt.
    Zie je het zitten om met mijn wens aan de slag te gaan indien ik je de gevraagde maten doorstuur? Ik dank je alvast voor het vertrouwen. Groetjes. Lea Leeters

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *