Deze katoen tricot bestaat uit 94% katoen en 6% elastomeer. Katoenvezels zijn afkomstig van de katoenplant. De vezels worden gesponnen tot garen, waarna deze in dit geval gebreid worden. Dit zorgt ervoor dat de stof rekbaar is. Katoen tricot is stevig, ademend, rekbaar, en zacht, en daardoor erg comfortabel om te dragen. De stof wordt daarom ook vaak gebruikt voor sport- en vrijetijdskledij. Door de toevoeging van elastomeer is de stof zeer vormvast.

Onderhoud

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Wasvoorschrift katoen tricot

Katoen tricot is makkelijk in onderhoud. Je kunt het op maximaal 40° op een normaal programma wassen, en het mag in de droogtrommel.

Leave a Reply