Creëer een uniek kledingstuk door in de webwinkel een model te kiezen en deze verder vorm te geven door een stof uit te zoeken. Zo kun je heel gemakkelijk met één model veel verschillende kledingstukken realiseren. Kies in de laatste stap een kleur en maat.

Wil je het kledingstuk nog verder personaliseren? Klik dan hier voor meer uitleg.

Hieronder vind je uitleg bij de icoontjes die je in de webwinkel zal zien.

Katoen

Natuurlijke vezel gemaakt van de katoenplant.

Zijde

Natuurlijke vezel gemaakt van natuurlijke afscheiding van met name de zijderups.

Modal

Semi-natuurlijke vezel gemaakt van houtcellulose van de beuk.

Lyocell

Semi-natuurlijke vezel gemaakt van houtcellulose van de eucalyptus.

Linnen

Natuurlijke vezel gemaakt van de vlas plant.

bamboe

Semi-natuurlijke vezel gemaakt van bamboecellulose of natuurlijke vezel gemaakt van bamboe.

Viscose

Semi-natuurlijke vezel gemaakt van houtcellulose.

Polyester

Verzamelnaam voor stoffen die volledig van synthetisch vezels gemaakt zijn.

gots
GOTS: De productie is van begin tot eind op milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurd. Er worden geen GGO’s, chemische meststoffen, pesticiden en insecticiden gebruikt, de katoenvelden zijn traceerbaar, en er is sprake van redelijk en gecontroleerd waterbeheer. Daarnaast controleert dit label of er volgens de sociale arbeidsomstandigheden zoals bepaald door de VN wordt gewerkt.
Bio
Bij de productie van biologisch katoen worden er geen GGO’s, chemische meststoffen, pesticiden en insecticiden gebruikt, zijn de katoenvelden traceerbaar en is er sprake van redelijk en gecontroleerd waterbeheer.
Oeko-tex
Oekotex® standaard 100: De stof is getest op stoffen die schadelijke zijn voor de gezondheid van zowel werknemer als consument. Op deze manier wordt indirect ook het gebruik van veel ecologisch schadelijke stoffen verboden.
Tencel
De gehele productieketen is gesloten, dat wil zeggen dat water, chemische hulpstoffen, bleekmiddelen etc. worden opgevangen en hergebruikt of veilig afgevoerd worden, en dus niet in het milieu terechtkomen. Daarnaast wordt de houtcellulose uit beuken of eucalyptus uit duurzame bosbouw verkregen, en worden giftige chemische stoffen vervangen door natuurlijke stoffen.
Recycled
Het katoen komt van oude kleding en afvalgaren, het polyester komt van plastic uit zee.