Chiffon

Chiffon is meestal gemaakt van 100% polyester, een kunststof dat ervoor zorgt dat de stof onderhoudsarm en slijtvast is. De effen binding en high-twist garens zorgen ervoor dat het een beetje ruw aanvoelt en het een lichte rek heeft.

De stof is heel dun, zeer licht, en doorschijnend. Het is niet ademend en neemt geen vocht op, waardoor je geen last zult hebben van zweetplekken. Een ander voordeel is dat de stof vrijwel kreukvrij is.

Om je kledingstuk een zo lang mogelijk leven te geven is het belangrijk aandacht te hebben voor het wasproces: Was kleding om te beginnen pas als het vies is. Sorteer je was altijd op soort textiel en kleur. Gebruik het correcte wasmiddel en doseer deze juist. Stop niet te veel was in één keer in de wasmachine. Draai je kleding binnenstebuiten (ook bij het strijken). Vermijd de droogtrommel als het even kan, deze gebruikt veel energie en is over het algemeen niet goed voor je kleding.

Wasvoorschrift chiffon

Polyester chiffon is makkelijk in onderhoud. Je kunt het op maximaal 40° op een delicaat (wol/zijde) programma wassen, en het mag in de droogtrommel. Strijken zal niet snel nodig zijn, maar als je het kledingstuk strijkt, doe het dan op lage temperatuur.

Leave a Reply