Breien en haken

Van tijd tot tijd heb ik periodes waarin ik veel brei of haak. Ik heb een tijd gehad waarin ik heel veel garen kocht, en echt aan een project werkte. Maar vaak werk ik met restjes, en af en toe komt daar iets leuks uit. Het motiefje van het eerste jurkje komt uit een tijdschrift, en het model voor het jurkje en het vestje heb ik zelf ontworpen. Het garen is voornamelijk synthetisch geloof ik, en krijgt een mooie glans als je het strijkt. Ik noem het mijn buste jurkje, for obvious reasons.. 

Dit corsetje is gemaakt van alleen maar restjes. Restjes garen, stof, balein, elastiek en een knoop die ik op straat heb gevonden. Voor de meer zelfverzekerde avonden.. 

Dit patroon komt uit het Hema Breiboek van 1978/79. Een geweldig boek vol prachtige kleding, tentoongesteld door Nederlandse helden als André van Duin en Willem van Hanegem..

Leave a Reply